Spektakulære opplevelser til havs

Discovery er toppversjonen av båter som er tilgjengelig i Lofoten. Den fungerer glimrende både som en moderne fiskeskøyte, sightseeing-båt og som arena for de råeste opplevelsene på sjøen.

Båten «Discovery» er Kleppstads egen - en 42 fots «redningsskøyte i forkledning». Båten har plass til 11 passasjerer. Den er bygd av Hydrolift på den velprøvde plattformen til Redningsselskapets Staff-klasse. Båten er like robust som sine rødhvite søsterskip og oser av fart og spenning.

Havfiske

Båten Discovery er en redningsskøyte i forkledning. Skipperen bruker derfor kort tid på å ta gjestene ut på havet der de kan friste fiskelykken med stang eller juksahjul.

Båtsightseeing

Kleppstad er et glimrende utgangspunkt for båtsightseeing i Lofoten – mulighetene er utallige når skipperen vår legger ut med Kleppstad Lodge sin egen båt, Discovery.

Havørnsafari

Du reiser ikke hjem fra Kleppstad uten å ha sett havørn! Når den lokalkjente skipperen vår tar gjestene med på havørnsafari i Lofoten, setter han ikke kursen mot land igjen før du garantert har sett havørn.

Nordlyset

Gimsøystraumen er forbindelsen mellom Vestfjorden og Norskehavet. Fra Kleppstad Lodge er avstanden kort til nordlyset når kursen settes ut Gimsøystraumen, retningen er Norskehavet, «bakteppet» er Lofotfjellene og målet er nordlyset.

Båttur til Verøy og Røst

Lengst vest i Lofoten – langt ute i havet – ligger øysamfunnene Verøy og Røst. En tur dit med Discovery er en unik opplevelse. Om sommeren og når været tillater det, legger skipperen vår ut på langtur med dem som vil ha hele dagen på havet og på øyene.

Til Trollfjorden over Hadselfjorden

Trollfjorden må oppleves! Fra Kleppstad Lodge er også båtturen dit i «Discovery» en flott opplevelse.

Oppdagelsestur i Vest-Lofoten

Ønsker du å dra på oppdagelsesferd til havs i Lofoten, er båten Discovery og vår lokale skipper den aller beste kombinasjonen. Båten er behagelig og fleksibel. Vi har lokalkjent skipper og fisker ombord!

Båttur til Henningsvær

Alle kjenner Thorbjørn Egners vise «en ekte Lofottorsk jeg er, for jeg er født i Henningsvær». Fra Kleppstad til Henningsvær er det kun 15 minutter med båt – en tur som alltid står på programmet for gjestene på Kleppstad.

Discoverys faste skippere er ansvarlige, lokalkjente og profesjonelle. De kan by på en komfortabel tur selv om det er litt "Lofot-vær".  Einar er den faste skipperen på Discovery. Einar startet med fiske og fangst som 15-åring. Han har arbeidet i Kystvakten i 30 år -  24 av dem som som skipssjef.  Stian er også fisker og skipper. Til daglig tjenestegjør han ombord på en av fergene i Lofoten.

Fiske

Den ultimate opplevelsen

Med en marsjfart på opptil 40 knop, når Discovery langt ut på havet på kort tid. Det er lett å bevege seg fra fiskeplass til fiskeplass på jakt etter skreien eller seien. Ønsker du den ultimate spenningen, bør du bruke havfiskestangen. Er skikkelig juksahjul eller kveitejigg favoritten, fikser vi det. Vi har utstyr for det meste om bord!

I jakten på skreien, sitter du varmt og komfortabelt inne med 360 graders utsikt til feltet, og har full oversikt over båtens sofistikerte 3D-ekkolodd.

Havørn fanger fisk, foto

Havørnsafari

Møtet med majesteten

Havørnsafari med MS «Discovery» er en opplevelse. I det raske og komfortable fartøyet tar skipperen vår deg med til områdene rundt Gimsøya og Henningsvær, midt i Lofoten. I disse områdene er det store muligheter for å se skarv, havsule og den majestetiske havørnen. Vi beveger oss gjennom trange sund, mellom Lofotens fjell på turen som tar oss både på inner- og yttersiden av Lofoten.

Komfortabelt

Sitteplasser inne

«Discovery» har komfortable sitteplasser inne i det oppvarmede overbygget, men det er også mulighet for å være ute på dekk. Fartøyet har «alle» fasiliteter – også wifi for den som ønsker å formidle opplevelsene live!

Først når været får navn, tenker skipperen vår seg nøye om før han legger ut. Og går han ut, kan du være sikker på at du er trygg ombord. På havet kommer gjestene uansett vær og vind. Kleppstads beliggenhet gjør det mulig å komme langt ut på havet eller gå i sundet.